Dirigent

Sinds mei 2022 is Dominic Sierat de vaste dirigent van het Zuid-Hollands Symfonieorkest. 

Dominic is al sinds zijn 18e actief als dirigent bij verschillende orkesten en projecten. Hij heeft privé-lessen gevolgd bij Daan Admiraal en is verbonden aan diverse blaasorkesten en ensembles. Met het Zuid-Hollands Symfonieorkest wil hij zijn focus verbreden naar het dirigeren van symfonische orkesten. 

Trombone

Naast dirigent is Dominic trombonist. Hij studeerde tenortrombone aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Pete Saunders, Arthur Moore en Tim Dowling. Na een aantal jaren gaf hij toe aan zijn voorliefde voor de bastrombone en studeerde sindsdien bij Brandt Attema, aan datzelfde conservatorium. Tijdens zijn masteropleiding volgde hij ook lessen barokbastrombone bij Charles Toet. In 2010 behaalde hij zijn diploma Master of Music aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. 

Als freelancer werkt hij bij diverse orkesten en ensembles in Nederland en België, waaronder het Nederlands Philharmonisch Orkest en het Nederlands Kamerorkest, het Radio Filharmonisch Orkest, Het
Balletorkest (voormalig Holland Symfonia), het Limburgs Symfonie Orkest, Symfonieorkest Vlaanderen, Brussels
Philharmonic Brass, de Marinierskapel der Koninklijke Marine, Clazz-ensemble en Ensemble Klang.

Ondernemend

Dominic is creatief en enthousiast en streeft naar vernieuwing. Hij zet zijn ervaring uit de beroepspraktijk als klassiek musicus graag in voor de verdere ontwikkeling van het ZSO.