Dirigent

Foto: Gregor Sevais

Joost Geevers is sinds 2006 de vaste dirigent van het Zuid-Hollands Symfonieorkest. Joost is dirigent, trombonist, componist en schrijver en genoot zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Als gastdirigent werkte hij onder meer met het Residentie Orkest en het Nederlands Blazers Ensemble.

Premières

Joost dirigeerde de Nederlandse premières van Ives’ Universe Symphony bij het Noord Nederlands Orkest en Stockhausens Hochzeiten aus Sonntag aus Licht bij de Radio Kamer Filharmonie. Het eerste werk maakte zoveel indruk op het publiek dat een jaar na de première nogmaals werd uitgevoerd, onder andere in de prestigieuze zaal Cité de la musique in Parijs. In het seizoen 2008-2009 was hij als dirigent verbonden aan de Ligeti Academy van het Asko|Schönberg Ensemble.
Als trombonist is Joost als remplacant onder meer werkzaam bij het Residentie Orkest, het Noord Nederlands Orkest, het Ballet Orkest, het Orkest van het Oosten, het Radio Filharmonisch Orkest en het Asko|Schoenberg Ensemble.

Nieuwe muziek

Joost Geevers is actief pleitbezorger van nieuwe muziek in binnen- en buitenland en werkte onder andere met het Ives Ensemble, Ensemble Klang, Slagwerk Den Haag, de Diamant Fabriek, Aarhus Sinfonietta, Ensemble de Musica Contemporanea de Illes Balears en het Hafnia Chamber Orchestra. Hij is tevens medeoprichter en performer van de hedendaagse muziektheater gezelschappen Fast Opera Productions en Neo-fanfare 9×13.

Docent

In 2015 verscheen zijn eerste boek ‘In gesprek met de oude meesters’ en sinds kort is Joost docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Codarts conservatorium in Rotterdam.